» Taidekasarmi

Taidekasarmi

Poltinahon vanhalla kasarmialueella sijaitsevan Taidekasarmin syntyhetki sijoittuu vuodelle 2003, jolloin hämeenlinnalainen kuvanveistäjä Olli Larjo kysyi kaupungilta, voisivatko taiteilijat vuokrata tyhjillään olevasta kasarmirakennuksesta itselleen työhuonetiloja. Taiteilijoiden työtiloista oli silloin huutava pula.


Pieni taiteilijaryhmä on kasvanut miltei koko rakennuksen kattavaksi taiteilijayhteisöksi, jossa toimii ammatti- ja harrastelijataiteilijoita sekä käsityöläisiä yli 30. Hämeenlinnan Kisan nyrkkeilysali sijaitsee kasarmin vanhassa liikuntasalissa paikassa, jossa nyt Verkatehtaalla toimiva Ars-Häme ry:n Taidelainaamo aloitti toimintansa v. 2007.


Poltinahon kasarmialue toimi aina 1700-luvulta lähtien vuoteen 2001 sotilaallisissa tarkoituksissa. Vuonna 2001 kaupunki osti tyhjentyneen kasarmialueen ja vuokrasi niitä varasto- ja työtilakäyttöön. Nyt alue on muuttunut monipuoliseksi kaupunkirakenteeksi, jossa päätarkoituksena on asuminen. Taidekasarmin paikka päiväkodin ja elementtitehtaan välissä täydentää alueen rakennetta tuomalla ruohonjuuritason kulttuuritoiminnan arjen keskelle.


Kuvataiteilijayhdistys Ars-Häme ry vuokraa työhuonetilat kaupungilta ja hoitaa tilojen vuokraamisen edelleen taiteilijoille.